OPSLAG EN PLAATSING

Het correct plaatsen van FibroTech akoestische panelen

Plaatsen van houtwolcement

 

Plaatsen van Barcode

OPSLAG/VERWERKEN VAN FIBROTECH HOUTWOLCEMENT

FibroTech is gemaakt van de natuurlijke materialen houtwol, cement en water. Daardoor treedt er variatie op in de panelen. Dit geldt voor het uiterlijk maar ook voor de afmetingen van een paneel.

FibroTech’s tolerantie van +/- 2mm in lengte, breedte en hoek is gebaseerd op 21-23 graden, 50% relatieve luchtvochtigheid.

Als FibroTech anders wordt opgeslagen dan onze instructies voorschrijven, kan dat leiden tot afwijkingen in afmetingen en gewicht van panelen. Lees de instructies voordat u producten van FibroTech gebruikt

Als FibroTech houtwolcement buiten wordt opgeslagen (niet aanbevolen), is het belangrijk om de panelen te beschermen met dekzeil. Het is belangrijk dat frisse lucht naar en van de panelen kan stromen, zodat ze geventileerd blijven en wordt voorkomen dat ze vocht absorberen. 

FibroTech houtwolcement moet altijd binnen opgeslagen worden. Verwijder voor het plaatsen al het plastic en scheid de panelen met kleine latten of dragers om acclimatisatie op te starten. De panelen moeten acclimatiseren. Gebruik geen alternatieve oplossingen, zoals warmtekanonnen en dergelijke.

Het is belangrijk dat de panelen zich aanpassen aan de kamertemperatuur en luchtvochtigheid, voordat ze geplaatst worden. Om te voorkomen dat de panelen krimpen, mag u de panelen niet plaatsen tot het pand geheel is afgesloten. Wacht zo mogelijk tot het verfwerk gereed is, omdat verf ook vocht uitstoot dat de panelen kunnen absorberen.

FibroTech is ovengedroogd in de fabriek, maar kan zijn blootgesteld aan externe factoren, waardoor de panelen vocht geabsorbeerd kunnen hebben. Daardoor bestaat het risico dat de panelen na plaatsing gaan krimpen. FibroTech houtwolcement moet horizontaal worden opgeslagen op een pallet of op ten minste 4 dragers. Stapel FibroTech-pallets voor het plaatsen niet op elkaar.

FibroTech schrijft voor dat panelen ten minste 12 dagen voor het plaatsen in het gebouw moeten zijn opgeslagen.

Plaatsen van FibroTech houtwolcement

FibroTech houtwolcement kan in de lengte worden geplaatst of over houten platen die binnen de minimale afmetingen van 22x95 mm blijven. De maximale middenafstand tussen de platen is 600 mm.

FibroTech houtwolcementen panelen zijn bedoeld als panelen die zonder zichtbare naad in een rij tegen elkaar geplaatst worden, omdat de panelen na het plaatsen soms nog werken. Druk de panelen stevig tegen elkaar.

Install FibroTech wood-wool cement with screws approved for the purpose.
FibroTech installation guidelines are based on the installation of the panels only, not the underlying materials. Contact a building expert.

Gebruik en onderhoud

Na het plaatsen van FibroTech plafonds wordt aanbevolen om het plafond te stofzuigen om stof van het snijden en schroeven te verwijderen. Gebruik een stofzuigerborstel.

Wanneer er tijdens het plaatsen strepen of vuil op de FibroTech houtwolcementen panelen zijn gekomen, verwijder die dan met schuurpapier korrel 40 of met een goed uitgewrongen doek. Als de panelen geverfd zijn, kunt u FibroTech reparatieverf voor de panelen kopen.

FibroTech houtwolcementpanelen hoeven niet vaker gereinigd of onderhouden te worden dan andere producten. Reinig ze indien nodig. Gebruik een stofzuiger of een stofborstel.

Wanneer u ongeverfde panelen heeft geplaatst en u deze op een later moment wilt verven, neemt u dan contact op met de dichtstbijzijnde dealer/schilder, die u hierbij kan helpen.

INSTALLATIE-INSTRUCTIES
TOP