OPSLAG EN MONTAGE

De rapper, Yepha, laat akoestische panelen plaatsen in zijn studio

Hoe FibroTech akoestische panelen correct te installeren?

Opslag/hantering van FibroTech Houtbeton

FibroTech is gemaakt van de natuurlijke materialen houtwol, cement en water, waardoor er variaties in de platen zullen ontstaan. Dit is zowel visueel, maar ook in de werkelijke afmetingen van de plaat.

FibroTech's tolerantie van +/- 2 mm in lengte, breedte en hoek, is gemaakt van 21-23 graden, 50% relatieve vochtigheid.

Als FibroTech anders wordt opgeslagen dan onze instructies, kan dit leiden tot gewijzigde afmetingen en gewicht op de plaat. Lees altijd de instructies voor gebruik FibroTech's producten.

Als FibroTech houtbeton buiten wordt opgeslagen (wat niet wordt aanbevolen) is het belangrijk om de planken te beschermen met persen. Het is belangrijk dat er frisse lucht van en naar de platen kan komen, zodat deze goed geventileerd zijn en geen vocht opnemen.

Het wordt altijd aanbevolen om FibroTech houtbeton binnen op te slaan. Verwijder voor de montage al het plastic en verdeel de planken met kleine stokjes of balken tussen elke plank zodat de acclimatisatie kan beginnen. De platen moeten rustig acclimatiseren en mogen niet worden blootgesteld aan alternatieve oplossingen, zoals een heteluchtpistool of iets anders.

Het is belangrijk dat de platen zich voor aanvang van de installatie aanpassen aan de kamertemperatuur en vochtigheid. Om te voorkomen dat de planken krimpen, is het belangrijk om de FibroTech planken eventueel op te stellen wanneer de constructie volledig gesloten is. ook voorgelakt, omdat verf ook vocht afgeeft dat de planken kunnen opnemen.

FibroTech is af fabriek ovengedroogd, maar is mogelijk blootgesteld aan invloeden van buitenaf waardoor de platen vocht opnemen en daardoor na plaatsing het risico lopen te krimpen. FibroTech houten betonplaten moeten horizontaal worden opgeslagen op een pallet of minimaal 4 balken. FibroTech-pallets worden voor installatie niet gestapeld.

FibroTech schrijft voor dat de planken voor plaatsing minimaal 12 dagen in het gebouw worden opgeprikt.

FibroTech houtbeton installatie

FibroTech houtbeton kan langs of over bekistingsplaten van hout worden geplaatst die minimaal binnen de afmeting 22 × 95 mm blijven. De maximale hartafstand tussen deze moet 600 mm zijn.

FibroTech houtbetonplaten zijn bedoeld om de platen te verbinden, en niet met zichtbare voegen in een rij, omdat de platen na plaatsing kunnen werken. De platen worden dicht tegen elkaar geschoven.

FibroTech houtbeton wordt opgezet met de daarvoor bestemde schroeven.
De installatie-instructies van FibroTech zijn alleen gebaseerd op de installatie van de planken zelf en niet op de onderliggende materialen. Neem hier contact op met een bouwexpert.

Bediening en onderhoud

Na het installeren van FibroTech-plafonds is het een goed idee om het plafond te stofzuigen om stof te verwijderen van het snijden en vastschroeven van de panelen. Denk eraan om een borstelmondstuk te gebruiken.

Als er tijdens de installatie strepen of vuil op FibroTech houtbetonplaten zijn ontstaan, kan dit worden verwijderd met schuurpapier korrel 40 of met een hard uitgewrongen doek. Als het geverfde planken zijn, kan FibroTech rep worden gekocht. verf voor de borden.

FibroTech houtbetonplaten hebben niet meer reiniging of onderhoud nodig dan andere producten. Reinig indien nodig, ook hier kan een stofzuiger of een stofborstel worden gebruikt.

Indien er ongelakte planken zijn geplaatst en u wilt de planken later verven, neem dan contact op met uw dichtstbijzijnde dealer/schilder, die kan u hierbij helpen.

Installatie instructies
BOVENKANT