Akoestische oplossingen worden getest

Mathias Rasmussen, stagiaire, werkt bij Stark in Vejle.

Op het moment van schrijven is hij bezig om zijn training als verkoper binnen de bouwindustrie af te ronden. In die context werkte hij aan een interessant project, waar we u graag meer over willen vertellen.

Mathias is gefascineerd door de ontwikkeling van akoestische oplossingen in de afgelopen Jaren. Hij koos er daarom voor zijn project te baseren op akoestische oplossingen.

Akoestiek in huis is een productcategorie waarin significante vooruitgang wordt geboekt. Houtwolcement wordt niet meer alleen in stallen, garages en schuren geplaatst, maar heeft ook zijn weg gevonden naar particuliere woningen, waar akoestische panelen succesvol concurreren met de populaire standaardplafonds van houtwolcement.

Formålet med projektet var, at håndgribeliggøre de resultater man kan skabe, blot ved at tænke akustikløsninger ind i sit byggeri. Med andre ord, vil han håndgribeliggøre ’bedre lyd’ – og hvordan gør man lige det? Mathias er en kreativ type, der selvfølgelig havde en fremragende idé oppe i ærmet: Han byggede tre bokse, alle med forskellige akustikløsninger i. Boksene er store nok til at voksne mennesker kan være inde i dem – og altså på den måde mærke resultaterne på egen krop.

(Psst: Lige nu er casen en del af Stark Vejles udstilling, så du har faktisk mulighed for selv at tage derud hvis du vil)

  1. 1.De eerste box werd gebouwd zonder akoestische oplossingen en is een voorbeeld van een normaal gebouw waarin geen akoestische oplossingen zijn verwerkt. De klanten vinden de akoestiek in deze kleine box slecht en het geluid wordt door de ruimte “geslingerd”.
  2. De tweede box is ingericht met akoestische panelen van FibroTech. Mathias’ eigen ervaring, na met dit product te hebben gewerkt, is dat dit slechts een kleine extra voorbereiding in de werkzaamheden kost, maar dat het resultaat geweldig is.
  3. De derde box werd gemaakt met FibroTech’s Barcode houtwolcement en er werden materialen van hoge kwaliteit gebruikt, die werden geleverd voor de goedkoopste prijs per vierkante meter op de markt. Probeer dat maar eens te verbeteren!

 

Hoe maak je geluid zichtbaar?

Het doel van zijn project was om de resultaten te laten zien, die gerealiseerd kunnen worden door akoestische oplossingen te incorporeren in uw pand. Met andere woorden; Mathias wil “verbeterd geluid” laten zien, maar hoe doe je dat precies? Hij is een creatief type en kwam met een briljant idee: hij bouwde drie boxen; alle drie met andere akoestische oplossingen. De boxen zijn groot genoeg voor volwassenen, zodat zij de resultaten zelf kunnen ervaren. 

(Psst: Deze casus is onderdeel van een opstelling bij Stark Vejle, dus als u wilt kunt u daar zelf gaan kijken)

Al met al leidde dit prachtige, creatieve project tot geweldige resultaten met zeer positieve feedback van klanten. Mathias ziet beslist een hype ontstaan rond producten van FibroTech. Die kunnen, zoals gezegd, op veel verschillende manieren gebruikt worden. Zo hebben onze klanten de panelen bijvoorbeeld gebruikt op meubels en tafelbladen.

Rest ons te zeggen: Hartelijk bedankt voor de tijd die je bij ons hebt doorgebracht! We delen jouw enthousiaste verhalen met plezier en waarderen je feedback ten zeerste!

Til Mathias: Al held og lykke med eksamen – og med den fremtidige karriere!
Vi sætter stor pris på, at du valgte at inkludere vores produkter i dette fremragende projekt, og vil til hver en tid byde dig på en kop kaffe hos FibroTech, hvis du er i nabolaget.

TOP